Åbningstider

De alment praktiserende læger står på hverdage til rådighed mellem 8 og 16. På hverdage mellem 16 og 8 og på alle fridage står lægerne til rådighed igennem lægevagten. Det betyder at alle borgere skal kunne få fat i en læge døgnet rundt alle årets dage, i det mindste telefonisk. Og lægerne må gerne henvise til telefonisk kontakt til en anden læge i nærheden, hvilket de fleste læger også gør, hvis de skal på kursus, holde en fridag eller f.eks. holde en ferie. De fleste læger indskrænker også deres telefontid ved at henvise til hinanden på skift, om eftermiddagen.

Telefontiden er 8-12, som primært besvares af sekretæren.  Med mulighed for viderestilling til lægen eller tilbageringning ved behov. Ringer man efter telefontiden giver en telefonsvarer besked på at man har ringet uden for telefontiden men enten tilbydes man at blive stillet om til lægens mobiltelefon, eller man henvises til Sundhedshus Vester Skerninge, hvis der er tale om et akut behov for lægehjælp. Hver dag mellem 12 og 13 holder vi  pause fra konsultationerne, hvor vi samler op på alle de løse ender og spiser lidt mad. 

For at kunne imødekomme akutte behov for lægehjælp har vi afsat 3-6 akutte tider hver dag. Alligevel tilsidesætter vi ind i mellem aftaler med andre patienter for at kunne betjene patienter med særligt krævende akutte problemer. Som patient kan man altså ikke opfatte en aftale som værende bindende, i virkeligheden er den bare et cirka-tidspunkt for den plads man har i køen den pågældende dag. Vi prøver alligevel at overholde dagens “køreplan” for det er nu det rareste for alle involverede hvis patienterne ikke skal vente for længe.

Hos os laver vi for det meste en aftale for hvert kvarter, men det betyder desværre ikke at hver patient kan få 15 minutter af lægens opmærksomhed. Lægen skal altid skrive journal og ofte skal der skrives henvisninger eller konfereres via telefon med speciallæger og det er naturligvis bedst hvis det ordnes umiddelbart efter konsultationen, altså indenfor de 15 minutter, hvilket desværre ikke altid er muligt.