Lægeskift

Hvordan. Man skifter læge ved at henvende sig til kommunen, enten på nettet eller i borgerservice, og meddeler blot hvilken læge man vil skifte til. Kommunen kan oplyse hvilke læger der findes i ens område. Lægeskifte kan i visse tilfælde koste et mindre beløb til et nyt sundhedskort, hvilket kommunen oplyser nærmere om.

Journaloverførsel. Journalen bliver IKKE automatisk overført til den nye læge og KUN hvis patienten tillader det. Patienten kan selv bede den gamle læge om overførsel af journalen, eller bede den nye læge rekvirere den. Giver man besked på kommunens hjemmeside om overførsel af journal, skete der tidligere ingenting, men det har ændret sig, og idag er det en nem og effektiv måde at bede om at få journalen overført til en ny læge. Den nye læge foretrækker næsten altid at få journalen tilsendt fra den gamle læge, det letter arbejdet betydeligt. Den nye læge kan ikke uden videre skrive recepter på fast medicin uden at få tilsendt journalen, som også indholder en evt. medicinliste. Har lægen ikke den gamle journal skal han eller hun i princippet undersøge og diagnosticere patienten forfra.

15 Km reglen. I vores del af landet er lægerne forpligtede til at optage alle som patienter, som bor indenfor 15 Km kørsel, hvis praksis er åben for tilgang. I de store byer kan optageområderne være meget mindre. Ønsker man at skifte til en læge som driver praksis længere væk fra ens bopæl end 15 Km kørsel, kan det være nødvendigt at få lægens accept. Det gør man ved at udfylde en formular man får ved kommunen og sender til lægen, evt med et brev om hvorfor man ønsker at lægen skal gøre en undtagelse fra reglen om 15 Km kørsel.

Horne Lands undtagelse fra 15 Km reglen. Læge Ines Milling gør som regel en undtagelse fra 15 Km reglen for alle som bor på Horne Land, dels fordi beboerne på Horne Land pga af beliggenheden ude i vandet ikke har så mange lægevalgsmuligheder indenfor 15 Km kørsel, dels fordi hun selv bor på Horne land og et evt. sygebesøg kan ordnes på vej hjem fra arbejde uden alt for meget ekstra kørsel.

Lyøs og Avernakøs undtagelse fra 15 Km reglen. 15 Km reglen gælder ikke for beboere på øer uden læge og uden bro. De kan gå til læge hos enhver læge, ligesom sygesikringgruppe 2 patienter. De fleste øboer foretrækker dog at bruge en fast læge alligevel og ønsker en øboer at skifte den læge han eller hun bruger fast kan det ske ved blot at bede om at få journalen overført til den nye læge. Vi tager gerne imod patienter fra Lyø og Avernakø. Vi er ikke tidligere blevet opsøgt af beboere fra Skarø, Drejø eller Hjortø, hvilket sikkert skyldes at disse øers færgeforbindelser går til Svendborg, hvor der jo er mange læger at vælge imellem.

Optageområde. Vores optageområde ser nogenlunde ud som på følgende kort. Bemærk at de 15 kilometer måles op på ruten og ikke i fugleflugtslinie. Derfor ligger den reelle grænse ikke som et pænt og nydeligt cirkelslag.

Optageområde google

 

 

Skriv et svar