Lægeskift

Hvordan.
Lægeskift foregår via borgerservice. Det kan gøres via www.borger.dk eller ved telefonisk kontakt.
Kommunen kan oplyse hvilke læger der findes i ens område og som har åben for tilgang. Lægeskifte kan i visse tilfælde koste et mindre beløb til et nyt sundhedskort, hvilket kommunen oplyser nærmere om.

Journaloverførsel. Journalen bliver IKKE automatisk overført til den nye læge og KUN hvis patienten tillader det. Patienten kan selv bede den gamle læge om overførsel af journalen, eller bede den nye læge rekvirere den.

15 Km reglen. I vores del af landet er lægerne forpligtede til at optage alle som patienter, som bor indenfor 15 km kørsel, hvis praksis er åben for tilgang. I de store byer kan optageområderne være meget mindre. Ønsker man at skifte til en læge som driver praksis længere væk fra ens bopæl end 15 km kørsel, kan det være nødvendigt at få lægens accept. Det gør man ved at udfylde en formular man får ved kommunen og sender til lægen, evt med et brev om hvorfor man ønsker at lægen skal gøre en undtagelse fra reglen om 15 mm kørsel.

Horne Lands undtagelse fra 15 km reglen. Læge Ines Milling gør som regel en undtagelse fra 15 km reglen for alle som bor på Horne Land, da beboerne på Horne Land pga. af beliggenheden ude i vandet ikke har så mange lægevalgsmuligheder indenfor 15 km kørsel.

Lyøs og Avernakøs undtagelse fra 15 km reglen. 15 km reglen gælder ikke for beboere på øer uden læge og uden bro. De kan gå til læge hos enhver læge, ligesom sygesikringgruppe 2 patienter. De fleste øboer foretrækker dog at bruge en fast læge alligevel og ønsker en øboer at skifte den læge han eller hun bruger fast kan det ske ved blot at bede om at få journalen overført til den nye læge. Vi tager gerne imod patienter fra Lyø og Avernakø.

Optageområde. Vores optageområde ser nogenlunde ud som på følgende kort. Bemærk at de 15 kilometer måles op på ruten og ikke i fugleflugtslinie. Derfor ligger den reelle grænse ikke som et pænt og nydeligt cirkelslag.

Optageområde google